21 Kasım 2012 Çarşamba

Tatlı dile dair

Bal değmiş dudaktan bir tat, tat ki dilin; acı tecrübesini yitiriversin..

Dün akşam sevdiğim bir arkadaşımın kocası ile aralarında geçen dialog o kadar etkiledi ki beni..Hiç olmadık bir nedenden ötürü tartışılamaz mı? Hangimiz bugüne kadar ‘’olur’’ nedenlerle kalp kırdık ya da kırıldık ki zaten ? 10 yıl geçse de aradan, ilk günün heyecanı bitmemişcesine, kavganın yarattığı o üzüntü ve vicdan azabı ile , bir kadının  kendini affettirmek için sevgi dolu bir mesajla kocasının gönlünü almak adına uğraş vermesine tanık oldum. ‘’Sakın seni önemsemediğimi düşünme hayatım’’ile başlayan cümleyi kuran kadının yüreği, ‘’ne olur aşkım beni önemsemediğini bana düşündürtme bir daha’’ diyen erkeğinin  benzersiz dönüşüyle yumuşadı da yumuşadı.. Ütüsüz gömlekten çıkan tartışma, 3 saat boyunca yeniden ütülenen gömlek topluluğuna bıraktı yerini..

Arada sırada enteresan çıkışlar yapabilen ben durup düşündüm bir an, sonradan deli deli belkide kara kara:) nelerin bu çıkışa  sebep olduğunu düşünmektense, bırak dedim kendi kendime..’’içindeki  o şefkat ve merhamet kaynağı kendiliğinden tatlılaştırsın dilini’’ o zaman ikna edilmesi en güç kişiyi dahi ikna eder, vicdanı en sızlamaz görünen kişinin bile içini sızlatırsın.

Gördüm ki telefonun çaldığında, açtığın zamanki ses tonunun  okşayıcı ve yumuşak tınısı, karşındakinin içini ısıtmaya yetiyor da artıyor bile, tatsız tartışmayı tatlı dilinle noktaladığında gördüm ki yürekteki o anlık ayrılık hiç uzamıyor. İnatlaşmadan atacağın her adım, o yolda seni mutlu sona biraz daha yaklaştırıyor. En önemlisi; etrafında seni orta şekerli bir kahvenin telvesine benzetip , yüzünün aldığı şekillere anlam yükleyen falcılardan çook daha değerli, güzel ve özel oluyorsun.Belki de sırrı bu..

 Sen sen ol boş bırakma hiç bir zaman dilini. Her gidişini üstesinden gelinemez kılma, her dönüşünde bir kalp kırmasına izin verme, yeri gelince tut yeri gelince yut, öyle zamanlarda sabırlı ve hoş görülü ol ki;  ruh asaletin sevimli belirtilerini kaybetmesin hiç bir zaman. Bu arada ruh asaletinin sevimli belirtileri demişken ..tatlı dil ve güler yüz :)

‘’Tatlı dillim, güler yüzlüm ey ceylan gözlüm’’ türküsünde de söylediği gibi, aradığı hep sen ol..

Tatlı dilinle tatlı anılar biriktir hayatın boyunca:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder